De kracht van Anatomical Loop™ ontgrendelen

Wist u dat terwijl u zit, uw lichaam gemiddeld 53 keer per uur van houding verandert? We noemen dit ‘microbewegingen’ en ze maken deel uit van de natuurlijke reactie van het lichaam om de druk op het lichaam te verlichten tijdens het zitten. Dr. Brock Walker, Herman Miller’s innovatie-expert, heeft ons geholpen een manier te vinden om de spierenergie die wordt gebruikt bij de natuurlijke verandering van zithouding van het lichaam te herverdelen in pure menselijke paardenkracht. Maar het gebeurt alleen als uw lichaam in een ‘krachthouding’ zit, en het is wat spelers meer focus geeft, vermoeidheid helpt bestrijden en je een competitief voordeel geeft. Wij noemen het Anatomical Loop™. Wanneer u het ontgrendelt, voedt het uw spel met comfort dat u niet kunt zien en helpt het zitgerelateerde letsels zoals hernia van de wervelkolom te voorkomen.
Geschreven door : JORDAN HRUSKA Gepubliceerd: 25/06/2021

MOMENTUM VASTHOUDEN, BETER SPELEN

Dr. Brock Walker heeft geholpen bij het ontwikkelen van ergonomische zittechnologie voor bekroonde Indy 500-racers, NASA en onze eigen ontwerpen van Herman Miller. De manier waarop hij de bewegingen van het lichaam beschrijft, is verfrissend eenvoudig: het is in feite een onderling verbonden reeks hefbomen en katrollen. Het is de perfecte gesynchroniseerde communicatie tussen de delen van je lichaam die alle bewegingen beheersen. Deze reeks gebeurtenissen vindt zelfs plaats als je zit en je lichaam zich aanpast en beweegt op kleine manieren die je misschien niet merkt als je je concentreert op je spel. Wanneer alle spieren en verbindingen actief zijn, kan je de energie van je voeten naar je hoofd herverdelen in een Anatomical Loop™. Je eigen persoonlijke “Loop” stelt je lichaam in staat om op een hoog en gezond niveau te reageren en te presteren, zodat je je talent kunt laten zien terwijl je speelt. Als ze niet verbonden zijn en afzonderlijk handelen, zijn ze zwakker.

Gamingstoelen die niet zijn ontworpen voor een ondersteunde ergonomische houding, verbreken de verbinding tussen ons boven- en onderlichaam. Wanneer je onderuitgezakt in deze stoelen zit, wordt de Anatomical Loop™-verbinding bij het bekken in zekere zin verbroken, waardoor je eigen momentum en prestaties worden afgezwakt. Je moet rechtop zitten met een S-vormige houding, met je voeten op de grond, hoofd naar voren, om de energie van je tenen naar je hersenen te vergroten.

“Wat we echt proberen te doen – en dit zal gamers helpen – is dat we een manier willen ontwikkelen om de menselijke prestaties, en de kracht, het uithoudingsvermogen en de reactietijd van de gamer te verbeteren. En we willen dit doen zonder in de weg te zitten. Dat is heel veel. Omdat de meeste oplossingen die mensen hebben in de weg staan als je lichaam wil presteren”, zegt dr. Brock Walker.
Ergonomische gaming-uitrusting ondersteunt en activeert je houding, plaatst je in een uitstekende positie om je Loop te ontgrendelen en helpt beschermen tegen langdurige gezondheidsgevolgen zoals “gamer’s nek–” of hernia – een risico als je onbewust je nek in één richting rekt of naar voren leunt om je monitor te bekijken voor langere speelperioden zonder de ondersteuning van je ruggengraat.

Headline Lorem Ipsum

“Je kunt de omgeving rond het menselijk lichaam altijd opnieuw ontwerpen, maar je zal nooit in staat zijn om het menselijk lichaam opnieuw te ontwerpen.”


– Innovatie-expert dr. Brock Walker

KRACHTHOUDING: VERBIND JE LICHAAM EN KOM IN DE ‘LOOP’

Met een ergonomische gaming-opstelling die je lichaam aanmoedigt om in een “krachthouding” te zitten, kan je lichaam energie opnemen en herverdelen via Anatomical Loop™. Het doel: efficiënt, snel en zo krachtig mogelijk reageren. Het draait allemaal om evenwicht!

Hier is nog een manier om aan krachthouding te denken: stel je voor hoe je lichaam zou reageren als een indringer plotseling in je huis zou inbreken. Of zelfs hoe je meestal reageert als je een beetje bang bent. Het ziet er waarschijnlijk ongeveer zo uit: romp omhoog en alert, armen omhoog en in evenwicht, spieren gespannen maar klaar, hoofd naar voren en aandachtig. Het is in wezen de fysieke reactie van je lichaam om te vechten, vluchten of ter plaatse stil te staan.

“Dat is je aangeboren intelligentie van het lichaam, die je vlucht-, vecht- of stilstandmechanisme aanstuurt. Ik bedoel, het spreekt gewoon voor zich. Dan heb je de meeste controle over je lichaam. Controle over je lichaam vertaalt zich rechtstreeks in controle over taken,” zegt dr. Brock Walker.

En hoewel Anatomical Loop™ een nieuw concept is, is het feit dat houding de prestaties beïnvloedt dat niet. Daarom leren traditionele atleten, zelfs op het niveau van de middelbare school, over de kinetische ketentheorie en de prestaties van het hele lichaam om hen beter te helpen evenwicht en controle te bereiken. Maar die informatie is ook relevant voor spelers. Vooral omdat je als speler totale lichaamsdeelname nodig hebt om klaar te zijn om te reageren op het spel dat je speelt.

HOE JE PERSOONLIJKE ANATOMICAL LOOP ACTIVEREN

Wanneer je je lichaam aanmoedigt om in een krachthouding te zitten, ontgrendel je de kracht van Anatomical Loop™. En terwijl je lichaam verschuift met zijn natuurlijke microbewegingen, zal het geen weerstand ondervinden. Die energie wordt op de meest optimale manier geabsorbeerd, gebalanceerd en herverdeeld. Elk deel en elke verbinding beïnvloedt en reageert op alle andere, of het lichaam nu in beweging of onbeweeglijk is.

Gamingstoelen, gamingbureaus en monitorarmen van Herman Miller helpen je lichaam te positioneren om je in de Loop te krijgen en gezond gamen te bevorderen. Dat gaat zo:

STAP 1: STABILISEER HET LENDEN-BEKKENGEBIED. BENUT HET PLATFORM VAN JE LICHAAM

Je kent het heiligbeen misschien niet, maar het is de basis voor je ruggengraat, die aan je bekken is bevestigd. Het fungeert als het zwaartepunt van je lichaam en verbindt de bovenste en onderste helft van het lichaam, zoals de fundering van een huis. Als een persoon van een staande naar een zittende houding gaat, draait het bekken naar achteren. Omdat het bekken aan het heiligbeen is bevestigd en het heiligbeen het laagste segment van de wervelkolom is, beïnvloedt elke rotatie van het bekken de vorm van de wervelkolom (weet je nog: de analogie van katrollen en hefbomen?). Sacrale ondersteuning zorgt ervoor dat de krachtigste zithouding van het lichaam (borst naar voren, schouders naar achteren, ruggengraat gebogen in een natuurlijke S-vorm) gemakkelijk kan worden vastgehouden tijdens de duur van je spel, terwijl je de energie van je lichaam kanaliseert, zonder extra belasting. PostureFit, de rugondersteuningstechnologie van Herman Miller, draait de heupen iets naar voren om de basis van de wervelkolom te stabiliseren en zijn natuurlijke vorm te behouden.

STAP 2: OP GOEDE VOET

Met een ondersteund heiligbeen krijg je de stabiliteit en vrijheid om je voeten en benen te bewegen om je lichaam te ondersteunen terwijl je beweegt tijdens het spel. Er is niet één juiste manier om je voeten te plaatsen, maar met je heiligbeen geactiveerd kun je ze bewegen om te reageren op je speelgewoonten: voeten plat of klaar voor de volgende zet.

STAP 3: ARMUITLIJNING

Nu je onderlichaam gestabiliseerd is bij het heiligbeen en je voeten in evenwicht zijn op de vloer, komt je bovenlichaam rechtop en is het klaar om te presteren! Met uitlijning van het bovenlichaam en controle over het onderlichaam kun je je ellebogen op je bureau laten rusten om toegang te krijgen tot je muis en bedieningselementen om te bewegen en te reageren om op je best te spelen. Het in hoogte verstelbare Motia-gamingbureau past zich met een druk op de knop aan, dus op welk niveau je ook zit of staat, je lichaam blijft uitgelijnd en je Loop blijft geactiveerd.

STAP 4: MET DE BLIK VOORUIT

Als je je voeten, onderlichaam en bovenlichaam eenmaal hebt gestabiliseerd, kun je je ledematen beter in balans houden, zoals je schedel van 3,5 tot 5,5 kg! Het maakt niet uit hoeveel monitors je in je opstelling hebt, als je je Loop activeert, heb je de mogelijkheid om je nek en hoofd te verschuiven om comfortabel en ergonomisch op je spel te reageren. Met de Ollin-monitorarm kan je je monitor aan je gezichtsveld aanpassen – niet andersom. Pas de monitorarm aan wanneer je van positie moet veranderen, zodat je de exacte focus kunt krijgen die je nodig hebt zonder je Loop te verstoren.