De vijf tips van de Gamer Doc voor gezonder gamen

E-sportarts Lindsey Migliore heeft als missie om gamers blessurevrij te houden en op hun best te laten presteren. Hier volgen vijf dingen die ze aanbeveelt om in je dagelijkse routine op te nemen om je cognitieve, mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

1. Warm eerst op alvorens te gamen

“Gamers ondervinden meestal pijn aan de handen, pols en rug. Het strekken en versterken van deze gebieden is de sleutel om gezond en blessurevrij te blijven en je bewegingsbereik te vergroten.”

Headline Lorem Ipsum

2. Hydrateer

“Zorg altijd voor een herbruikbare waterfles naast je – een met een betrouwbare sluiting! Gehydrateerd blijven kan moeilijk zijn, vooral als gamers geen dieet hebben dat rijk is aan groenten en fruit, die uitstekende
bronnen van hydratatie zijn. Voor de meesten is het doel acht glazen per dag. Kleinere slokjes over een langere periode krijgen de voorkeur in de plaats van
grote teugen! Voor cafeïne en energiedrankjes is het een goede vuistregel om voor en na een glas water te drinken.”

3. Dagelijkse lichaamsbeweging

“Zelfs 10 minuten per dag kan enorme effecten hebben op de prestaties in het spel, de slaap en andere aspecten van de gezondheid. Lichaamsbeweging kan de reactietijden verbeteren, de alertheid vergroten en het leren van nieuwe vaardigheden gemakkelijker maken. Nieuw onderzoek toont aan dat een wandeling van zes minuten om de twee uur gamen de cognitieve vaardigheden kan verbeteren.

Aërobe oefening – wat inhoudt dat je je hartslag verhoogt – is de meest gunstige vorm. Een stevige wandeling buiten, squats of een intensievere yogasessie zijn perfect. Elke beweging is goed! ‘Motion is lotion’ voor de gewrichten.”

4. Let op houding en ergonomie

“Het is essentieel om je speelruimte ergonomisch in te richten en je houding te controleren tijdens pauzes. Een ideale houding is er één met een strakke romp, schouders naar achteren en nek in lijn met de borst. Vermijd de typische ‘gamerhouding’ met naar voren hangende schouders en vooruitstekend hoofd! Onthoud, je beste houding is je volgende houding.

Het belangrijkste onderdeel van ergonomische uitrusting is pasvorm. Als je handen bijvoorbeeld groter of kleiner zijn dan bij de meeste mensen, kies dan een muisoptie die je comfortabel kunt hanteren om overbelasting van je pezen en spieren te voorkomen.”

Headline Lorem Ipsum

5. Las pauzes in

“Sta op van je stoel, laat je ogen rusten en beweeg tussen wedstrijden. Afwisselen tussen zitten en staan is het beste, in plaats van je te concentreren op fulltime zitten of staan. Pas de 20-20-20 regel toe voor je ogen. Kijk elke 20 minuten gedurende 20 seconden naar een plek op 20 voet ( meter) afstand.”

Headline Lorem Ipsum

Investeer in ergonomie

Maak gebruik van je ideale houding met de juiste ergonomische uitrusting, van gamestoel tot zit-sta bureau tot accessoires.

De verstrekte informatie is alleen bedoeld om te worden gebruikt als educatieve of broninformatie; het is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies van je zorgverlener.are provider.