Electra speelt voor positiviteit

Electra is zowel topspeelster als coach, alles in één. Als professionele gamer voor het e-sportteam Complexity vult ze haar streams met haar unieke mix van bevestiging en meedogenloze drukte. Off-stream is ze bezig met het begeleiden en adviseren van jongere gamers op sociale media. We spreken met Electra over hoe ze door dit alles energiek en gemotiveerd blijft, hoe ze een ernstige blessure overwon om weer in het spel te komen, en hoe ze haar platform gebruikt om toxiciteit in gaming tegen te gaan.

Geschreven door : SOPHIA AHN Gepubliceerd: 20/05/2021

OMRING JE MET DE JUISTE MENSEN

Ik wilde solo gaan zonder een organisatie terwijl ik mijn eigen stream en merk opbouwde. Ik koos ervoor om te wachten met lid worden van een gamingorganisatie tot ik voelde dat ik de juiste had gevonden.


Ik begon met streamen in 2014 en de eerste vier jaar deed ik het als een hobby en een ontsnapping aan school en vriendschapsdrama’s. In 2018 heb ik hard gewerkt om 5.000 volgers te krijgen die voornamelijk Call of Duty streamden en vond ik eindelijk een partner. Ik begon veel Fortnite te streamen en mijn stream kwam van de grond. Het jaar daarop werd ik benaderd door Complexity en zij waren anders dan anderen. Zij bevonden zich bijvoorbeeld al heel dicht bij mij. Het is zo’n pluspunt om naar het hoofdkantoor te kunnen gaan en mensen van mijn organisatie dicht bij me te hebben! Ook veel vrienden in andere organisaties hebben hun negatieve ervaringen met mij gedeeld. Maar ik hoorde nooit iets negatiefs over Complexity. Toen ik hun locatie bezocht, was iedereen heel aardig en enthousiast om me te ontmoeten. Ik voelde me belangrijk en ze droegen zorg voor mij en dat is eigenlijk nog niet veranderd.


Ik ben zo blij dat ik gewacht heb voordat ik me bij een team aansloot. Complexity was het wachten waard!

GEEF TERUG AAN DE VOLGENDE GENERATIE GAMERS

Ik heb zoveel advies voor mensen in de gaming- en streaminggemeenschap, maar specifiek voor vrouwen. Ik zoek vrouwelijke content creators om mee te spelen en heb zo veel geweldige vrouwen ontmoet door dit te doen! Ik heb in het verleden ook deelgenomen aan enkele Women of the eRena-toernooien en andere competities alleen voor vrouwen. Gelukkig heb ik veel vriendinnen waar ik altijd mee kan spelen. We moedigen elkaar aan om goede content te bieden en voor elkaar op te komen wanneer dat nodig is. Hopelijk kunnen we ons op een dag meer gelijk voelen aan mannen binnen de gamingwereld.


Mijn grootste advies is om nooit iemand je succes te laten bagatelliseren vanwege je geslacht. Als je succes begint te vinden als streamer, is dat omdat je de tijd en moeite hebt gestoken in de ontwikkeling van je inhoud!


Wat er ook gebeurt, concentreer je op de positieve punten. Voor elke 20 positieve zal er één negatieve opmerking zijn. De negatieve opmerking valt meer op en kan de meeste schade aanrichten, tenzij je ervoor kiest om je te concentreren op de positieve opmerkingen en deze te waarderen.

BOUW JE KRACHT OP: ZOWEL LICHAMELIJK ALS GEESTELIJK

Ik vind het heel belangrijk om zorg te dragen voor mijn lichaam. Er was een moment waarop ik echt lui werd en amper aan lichaamsbeweging deed en niet goed at. Pas toen ik in december 2019 een snowboardongeluk kreeg, besloot ik het echt serieus te nemen.
Ik had meerdere hersenschuddingen door mijn ongeval en dat veroorzaakt wat geheugenproblemen. Ik doe geheugenspelletjes en andere mentaal stimulerende spelletjes om mijn hersenen te versterken. Voor fysieke kracht speel ik elke donderdag voetbal en doe ik wat ik kan om meerdere keren per week te sporten.

“Als er één regel was waarvan ik hoopte dat iedereen zich eraan zou houden, dan zou het zijn dat we allemaal dezelfde ingesteldheid hebben. Iedereen gaat door uitdagingen in het leven, dus laten we samen beter met elkaar omgaan!”


– Electra

UITLOGGEN VOOR ZELFZORG

Ik zou mezelf classificeren als een extraverte introvert. Ik kan extravert, luid en zelfverzekerd zijn wanneer ik dat wil, maar toch haal ik mijn energie uit tijd alleen voor mezelf. Ik gebruikte gamen als mijn tijd waarin ik gewoon iets voor mezelf kon hebben.


Maar streamen is anders. Ik praat in wezen acht uur aan een stuk en moet de hele tijd entertainen, wat erg uitputtend kan zijn. Als onderdeel van mijn werk zit ik ook in vergaderingen, film ik voor Complexity, plaats ik berichten op al mijn sociale media, laat ik video’s produceren en doe ik onderzoek om nieuwe stream-ideeën te bedenken. Het kan overweldigend zijn!

Om alles in balans te houden, sport ik, eet ik gezond, breng ik tijd door met familie en vrienden en zorg ik ervoor dat ik tijd voor mezelf heb waarin ik even niet aan werk denk. Het kan moeilijk zijn om werk en ontspanning te combineren, maar ik denk dat ik het goede evenwicht heb gevonden.

KRACHT HALEN UIT EEN GEZONDE OPSTELLING

Ik ben helemaal anders beginnen denken over wat ik nodig heb voor mijn opstelling, aangezien het mijn fulltime baan is. Dingen zoals mijn bureau, stoel en zelfs de achtergrond van mijn stream zijn erg belangrijk. Ik ben zeker op zoek naar dingen van hoge kwaliteit voor mijn opstelling om het comfortabel, stijlvol en plezierig te maken!


Mijn Herman Miller-gamingstoel heeft mijn leven ingrijpend veranderd. Ik had vroeger stoelen die mijn rug nooit ondersteunden, maar ik heb geen rugpijn meer sinds ik overstapte naar Herman Miller! Ik heb ook een dubbele pc-opstelling met een monitorbevestiging, wat echt helpt bij de organisatie en bureauruimte.

ELECTRA'S
OPSTELLING

Haal de Aeron-gamingstoel in huis en ervaar ergonomische ondersteuning, ultrapersoonlijke pasvorm en verkoelende luchtstroom in één ultramoderne stoel.